• Početna>
  • Vesti>

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Vujić u poseti Suvom Grlu i Prilužju

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ivan Vujić obišao je danas sa saradnicima školu u izgradnji u Suvom Grlu za čiju izgradnju i rekonstrukciju je sredstva obezbedila Kancelarija za KiM.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila je 9 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju školskog objekta u Suvom Grlu. Obezbeđeno je i milion i dvesta hiljada dinara za opremanje školskog inventara. Pored toga, završićemo i deo koji se tiče video nadzora  jer je veoma bitno da jedna ovako lepa i nova škola bude i bezbedna“, rekao je Vujić.

O značaju novog objekta za meštane sela Suvo Grlo govorio je predsednik Privremenog organa opštine Srbica Vasilije Tomašević.

„Ovaj objekat je veoma značajan i za roditelje i za decu, kao i za sve meštane ovog sela. Stari objekat nije ispunjavao uslove za normalno odvijanje nastave. Sada su uslovi kao u školama u centralnoj Srbiji“, rekao je Tomašević

On je izrazio zahvalnost Kancelariji za KiM i Vladi Republike Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Zahvaljujući našoj državi mi ovde ostajemo i opstajemo“, poručio je Tomašević.

On je istakao da su svi objekti u Suvom Grlu izgrađeni u poslednjih 10 do 15 godina sredstvima države Srbije i uputio reči zahvalnosti pomoćniku direktora Kancelarije za KiM Ivanu Vujiću.

“Hvala vama što ste ovde jer sve ove zgrade ne  vrede ništa bez ljudi”, rekao je Vujić.

Nakon obilaska škole Vujić je razgovarao sa meštanima o problemima koji ih muče a nakon Suvog Grla Vujić će posetiti i Prilužje gde će obići tri socijalno ugrožene porodice.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još