PCI: Prva nagrada novinarki Zorici Vorgučić

Novinarka i urednica RTV Kim Zorica Vorgučić osvojila je prvu nagradu na medijskom konkursu Inicijative za mirne promene (PCI) u kategoriji audio-vizuelni format na temu multietnički suživot na Kosovu i u Srbiji za 2021. godinu.

Televizijski prilog naše novinarke „Zašto je važno da govorimo jezik svojih komšija?“ koji je na RTV Kim emitovan marta prošle godine, naišao je na jednoglasnu podršku žirija u sastavu: Tamara Skrozza, Jelena Obućina i Milivoje Mihailović.

Cilj ove nagrade je da se podstaknu novinari da stvaraju medijske sadržaje koji istražuju pozitivne strane multietničkog suživota.

Dodela novinarskih priznanja predviđena je za 28. februar 2022. godine sa početkom u 10.00 časova u beogradskom Medija centru.

Osim autorki, nagrada će biti dodeljena i redakciji RTV Kim.

Inicijativa za mirovne promene (PCI) je međunarodna nezavisna nevladina organizacija koja se bavi pomaganjem društvima u sprovođenju značajnih promene na nenasilan način, ali i izgradnji odnosa koji omogućavaju dugotrajni mir.

Inicijativa radi i na približavanju medijskih partnera u Srbiji i na Kosovu sa ciljem suočavanja sa narativima koji proizvode konflikte ali i slanja pozitivnih i poruka mira.

Izvor i foto Kim

Comments

Pročitaj još