• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Položen kamen temeljac za novu kuću porodici Đorđević

Domaćinstvo Zorana Đorđevića iz Gračanice deli sudbinu velikog broja porodica na Kosovu i Metohiji koje žive u izuzetno teškim uslovima. Đorđevići žive u trošnoj, oronuloj kući stroj više od 80 godina bez elementarnih egzistencijalnih uslova. Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju to više neće biti tako.

Kamen temeljac za novi dom porodice Đorđević položio je predsednik Privremenog organa grada Priština sa izmeštenim sedištem u Gračanici Novak Živić.

„Kao što je obećala Kancelarija za KiM i direktor Petar Petković u saradnji sa Privremenim organom grada Prištine, danas počinjemo izgradnju kuće porodici Đorđević, gde će u buduće imati adekvatne uslove za normalan život. Vrednost projekta je oko tri miliona, a kuću površine 63 kvadrata činiće kuhinja, trpezarija, dve spavaće sobe, kupatilo, ostava i terasa sa rampom za invalide jer je supruga Đorđevića nepokretna“, istakao je Živić.

„Veće radosti za mene i moju porodicu danas nema, jer nam se pravi kuća. Svima bih zahvalio na pomoći, posebno predsedniku Vučiću i gradonačelniku Živiću. Do sada smo živeli vrlo teško, kuća nam je bila veoma stara, krpili smo dok smo mogli ali došlo je vreme da se ruši i napravi nova“, rekao je Zoran Đorđević.

Ako sve bude teklo planiranom dinamikom radovi na novoj kući porodici Đorđević biće završeni za tri meseca.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još