• Početna>
  • Vesti>

Stano: Prištinski zvaničnici nisu uručili Lajčaku predlog za održavanje izbora na Kosovu

Nisu tačni medijski navodi da su prištinski zvaničnici uručili specijalnom izaslaniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavu Lajčaku, predlog za održavanje predstojećih srpskih, republičkih i parlamentarnih izbora na Kosovu uz određene uslove, potvrdio je za portal KoSSev portparol EU, Peter Stano.

Demokracia.com pisala je juče, pozivajući se na diplomatske izvore, da je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi prosledio predlog Lajčaku o održavaju predstojećih srpskih izbora na Kosovu, ali uz određene uslove.

Kako je javio ovaj medij, održavanje izbora na Kosovu, na osnovu ovog predloga, biće dozvoljeno ukoliko se u svim dokumentima i na biračkim mestima koristi naziv “Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu” i Misija OEBS-a organizuje proces glasanja.

Sa druge strane, partijama ne bi bilo dozvoljeno da sprovode predizbornu kampanju, dok bi se ujedno primenio “reciprocitet za građane Kosova koji žive u Srbiji, na osnovu iste prakse”.

„Kao opšte pravilo, nikada ne komentarišemo ono što nam partneri kažu, predlažu ili predaju, na njima je da to komentarišu. Ali u ovom konkretnom slučaju mogu da kažem da tvrdnje jednostavno nisu tačne“, kazao je Stano.

Portparol EU ujedno dodaje i da ništa od toga nije rečeno specijalnom predstavniku EU, Miroslavu Lajčaku, tokom nedavnih razgovora u Prištini.

Izvor: KoSSev

Foto: aa.com.tr


Comments

Pročitaj još