• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Policija: Radoičić se tokom provere vratio u centralnu Srbiju

Kosovska policija potvrdila je danas da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, nakon što je pokušao da uđe na KiM preko administrativnog prelaza Brnjak, vratio u centralnu Srbiju.

Policija je u dnevnom izveštaju navela da se Radojičić, dok su ga policijski službenici proveravali, vratio u centralnu Srbiju, preneli su prištinski mediji.

Portal Kalkso prenosi da se Radoičić nalazi na listi tužilaštva u Uroševcu, zbog slučaja „Brezovica“ i da su mu na Brnjaku ostala dokumenta. Portal takođe navodi da u ovom slučaju nije reč o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Kosovski policijski inspektorat preporučio je suspenziju trojice policajaca koji su bili na radnom mestu na prelazu Brnjak.

Pre nekoliko nedelja SAD su Radojičića stavile na svoju crnu listu.

Specijalne snage kosovske policije u decembru prošle godine i početkom januara uhapsile su nekoliko osoba zbog, kako je tada saopšteno u Prištini, primanja mita i zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje na Brezovici.

Beograd je tada saopštio da je reč o brutalnom pokušaju zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novom teroru premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Izvor Tanjug

foto Beta

Comments

Pročitaj još