• Početna>
  • Vesti>

“Ubrzavanje dinamike u rešavanju slučajeva korupcije je neophodno za sprečavanje i borbu protiv korupcije na Kosovu”

Direktor kosovske Agencije za borbu protiv korupcije danas je održao informativni sastanak sa Ambasadorom Švajcarske u Prištini Tomasom Kolijem.

Čestitajući položaj novoimenovanom direktoru Ulu Buleškaju, Koli je pružio tehničku podršku u obavljanju zadataka Agencije. On je istakao da Švajcarska kroz svoje projekte podržava Agenciju u dužem vremenskom periodu i da će nastaviti dalje, saopšteno je iz Agencije za borbu protiv korupcije na Kosovu.

Direktor Agencije Buleškaj, obavestio je švajcarskog ambasadora sa aktuelnim radnjama, u vezi sa zakonskim izmenama i dopunama njenog kruga, odnosno Zakona o ABPK-u i Zakona o prijavljivanju, poreklu i kontroli iImovine visokih javnih zvaničnika i prijavljivanju, poreklu i kontroli poklona za sve zvaničnike. Dodaje da će strateška orijentacija ABPK-a biti usmerena na sprovođenju vladavine prava i na uspostavljanje mehanizama koji daju konkretne rezultate u sprečavanju i borbi protiv korupcije na Kosovu.

ʺUbrzavanje dinamike u rešavanju slučajeva korupcije je neophodno za sprečavanje i borbu protiv korupcije na Kosovuʺ, rekao je Buleškaj.

Na zajedničkom sastanku razgovaralo se i o mogućnostima realizacije projekata regionalne saradnje u zajedničkim inicijativama, razmene iskustava u sprečavanju i borbi protiv korupcije.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Agencija za borbu protiv korupcije na Kosovu

Comments

Pročitaj još