• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Dalekosežne posledice što će Priština da zabrani glasanje Srba na referendumu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem intervjuu za RTS rekao da će posledice biti dalekosežne, ukoliko se Srbima na Kosovu i Metohiji zabrani glasanje na predstojećem referendumu.

“Kad neko gubi političku snagu, spreman je za mnoge političke poteze. Dalekosežne posledice što će zabraniti glasanje Srba na referendumu. Moja molba kompletnoj međunarodnoj zajednici, da svoje čedo koje toliko maze i paze, obaveste da moraju da poštuju svoje sporazume. Posledice će biti mnogo teže ukoliko se to desi, nego što Albanci i Kvinta to pretpostavljaju “, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, večeras su u zgradu opštine u Gračanici upali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije.

“U Prištini se večeras dogodilo nešto. Poslali su 20 Rosu specijalaca u Gračanicu, očekujući da tamo nađu sastanak i lovili su vola na ražnju, slikali su nešto, napustili, a vo na ražnju je trebalo da se peče za srpsku Novu godinu, hteli su da je zabrane. Nisu ga našli, te ga nisu uhapsili večeras” kazao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je između ostalog govorio i o energetskom sistemu, protivepidemijskim merama, stabilnosti i miru u regionu i predstojećem referendumu.

Izvor: Radio Mitrovica sever / RTS

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još