Predstavnici opština sa Kosova u poseti Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović juce je ugostio predstavnike Privremenih organa opština Peć, Lipljan i Priština, koji su doputovali u Bijeljinu povodom proslave Dana Republike Srpske.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine, dogovorena je i dalja saradnja, uzvratna poseta kao i druženje vršnjaka Republike Srpske i Kosova i Metohije kroz međusobne posete.

„Posebne veze, poverenje, saradnja, snažan su impuls i samo neki od razloga da se ponovo sretnemo u Božićne dane i dogovaramo dalje planove u godini pred nama“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„Na osnovu povezanosti koja je uspostavljena, mi ćemo ciglu po ciglu graditi i učvršćivati stub vere, tradicije i svega onog što povezuje srpski narod koji živi u Republici Srpskoj i našu braću i sestre sa KiM. Zato je danas posebna čast bila razgovarati sa našim gostima, predstavnicima dve opštine i jednog grada sa KiM-a. Ujedno smo se obavezali da ćemo u toku godine uzvratiti posetu“, istakao je gradonačelnik Bijeljine.


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je najavio i posetu dece iz Republike Srpske vršnajcima na KiM i obrnuto.

„Povezanost izgrađena na taj način odjekuje u večnost, a večnost je Pećka Patrijaršija, kao i svaki dašak srpske stope na KiM, koja je bila i ostaće srpska kolevka“, dodao je Petrović.

Povodom Dana Republike Srpske svim građanima kao i za zahvalnost gradonačelniku Bijeljine na gostoprimstvu, čestitke su uputili predstavnici sa Kosova.

„Neka je srećan rođendan Republici Srpskoj, da ostane i opstane na ovim prostorima onakva kakva je i do sada bila. Mi smo vezani međusobno, kao Srbi. Mi, sa Kosova i Metohije smo osetili situaciju sličnu kao i vi iz Republike Srpske i zato je naša bratska ljubav i međusobna podrška tako čvrsta. Siguran sam da će tako i da ostane“, zaključio je predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević.

„To je veliki praznik ne samo za Republiku Srpsku nego i za čitav srpski narod. 09. januara je odbranjena čast i sloboda“, naglasio je Novak Živić, predsednik Privremenog organa grada Priština.

Izvor Radio Goraždevac

Comments

Pročitaj još