• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prisustvovao Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica

U prisustvu velikog broja vernika u manastiru Gračanica povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, vladika raško – prizrenski Teodosije sa sveštenstvom služio je Božićnu liturgiju. Božićnoj liturgiji prisustvovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zajedno sa svojim saradnicima, predstavnicima Srpske Liste i funkcionerima iz srpskih i kosovski institucija.

Vladika Teodosije nakon služene liturgije u svojoj besedi poželeo je srećan Božić svim vernicima.

“Radosno i svečano dočekujemo praznik Hristovog rođenja. Danas nam je najpotrebniji mir, dobra volja i uvažavanje i međusobno poštovanje nas koji živimo na ovim prostorima. Danas su najradosnija deca koja su za Božićne praznike ispunila dvorište manastira Gračanica, crkvu u Kosovskoj Mitrovicu i svuda širom Kosova i Metohije. Da nam Gospod da radost, i da nas podari izobiljem, kako ovozemaljskim tako i duhovnim darovima”, kazao je vladika raško – prizrenski.

Vladika Teodosije je istako da je naročito velika radost što je danas prisutan i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zajedno sa svojim saradnicima.

To pokazuje da je država Srbija prisutna na KiM. Izdaleka dolaze da bi za Božić podelili radost sa nama na Kosovu i Metohiji”, istakao je vladika Teodosije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković iz porte manastira Gračanica čestitao je najradosniji hrišćanski praznik Božić celom srpskom rodu, a posebno onom na Kosovu i Metohiji.

“Mir Božiji. Hristos se rodi. Tajna rođenja Gospoda Isusa Hrista predstavlja sav smisao našeg života. Da se borimo za život u slobodije naša misija na Kosovu i Metohiji. Da bi kao narod opstali moramo da gradimo mir, moramo biti složni i jedinstveni. Svaki naš čovek na Kosovu i Metohiji predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada boriti da pomognemo naš narod na KiM. Gradićemo bolnice, škole, vrtće, puteve, ali i da pomažemo našu SPC i eparhiju raško – prizrensku.

Petković je izrazio zadovoljstvo što Božić proslavlja sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, a posebno što je danas sa sveštenstvom i monaštvom manastira Gračanica.

“Zahvaljujem se vladiki raško – prizrenskom Teodosiju što nas je udostojio da na Badnji dan i Božić budemo zajedno, jer država i crkva predstavljaju stožer opstanka na ovim prostorima”, kazao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM preneo je pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poruku da imamo snage, mira i strpljenja kako bi se izborili da život pobedi na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković u 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, obići će Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“.

Posetu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković završiće u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još