Vučić: Uvek smo spremni za dijalog, ali bez diktata

Beograd je za dijalog bez uslovljavanja, bez diktata i naredbi za srpsku stranu, poručio je u Pančevu predsednik Aleksandar Vučić. Kada vodite državu niste u mogućnosti da ispunjavate želje ljudi, jer da je vođenje zemlje ispunjavanje želja, onda bi to svako mogao da radi, poručio je Vučić.

Vučić je, na pitanje kakav je stav Beograda prema budućnosti dijaloga i da li je realno očekivati da se on završi do kraja ove godine, rekao da je Srbija uvek spremna za dijalog.

“Međutim, ko je pažljivo i na ozbiljan način čitao izjave Aljbina Kurtija primetio je dve stvari. Prvo, rekao je da može dijalog naravno, ali da u centru bude međusobno priznanje. To je bila tačka jedan. Pošto sam shvatio da ne razume o čemu govori, rekao je da su na čistom evropskom putu i da će tražiti prijem u EU, a da je Srbija članica Evroazijskog saveza. On ne razume šta je potpisati sporazum, a šta biti član”, objasnio je Vučić, nakon prikaza ruskog protivoklopnog sistema “kornet”.

Vučić je izrazio uverenje da je do tog zaključka Kurti verovatno došao čitajući pojedine zapadne medije.

“Srbija se nalazi na evropskom putu i ima veoma dobre odnose sa svim svojim prijateljima u svetu, Rusijom, Kinom, Indijom, i nastaviće da ih čuva, gaji i baštini”, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao da je predstojeći referendum prilika da pokažemo da smo opredeljeni za evropske vrednosti.

“A to je pre svega da građani razumeju da će profesionalci sami birati sudije i tužioce bez mešanja politike. To je važna poruka da se Srbija menja”, zaključio je Vučić.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još