• Početna>
  • Vesti>

Petković: Obradović se svesno svrstao na stranu Kurtija

Laičkim napadima na inicijativu Otvoreni Balkan, lider Dveri Boško Obradović svrstao se svesno na stranu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izjavio je sinoć član Predsedništva SNS Petar Petković, reagujući na kritike Obradovića na račun Otvorenog Balkana.

“Laičkim napadima na inicijativu Otvoreni Balkan lider Dveri Boško Obradović, poput ostalih ”đilasovaca”, svrstao se svesno na stranu Aljbina Kurtija i njegovih udarnika. Optužujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kroz inicijativu Otvoreni Balkan navodno pomaže stvaranje takozvane ‘Velike Albanije’, Obradović je sem zluradosti pokazao i bazično neznanje političkih procesa”, poručio je Petković u saopštenju.

Mnogo toga je lider Dveri napisao, dodaje Petković, ali nikako da odgovori na jedno očigledno i logično pitanje – a zašto Kurti napada Otvoreni Balkan, ako mu on tako ide na ruku, kako to tvrdi Boško Obradović?

“Pre će biti da se Obradović poput Đilasa, Tadića, Jeremića otvoreno svrstao u red obožavatelja Aljbina Kurtija, a svojim najnovijim saopštenjem to samo potvrđuje”, dodao je Petković.

Ranije danas Obradović je, pored ostalog, poručio da inicijativa Otvoreni Balkan dovodi do „ujedinjenja Albanije i lažne države Kosovo“.

Izvor: Tanjug,TV Most

Comments

Pročitaj još