• Početna>
  • Vesti>

Pacoli: Spaljivanje srpske zastave ne služi nam na čast, ja podržavam Otvoreni Balkan

Lider AKR-a Bedžet Pacoli rekao je da Albancima kao narodu paljenje srpskih zastava u Tirani ne čini čast i dodao je da podržava inicijativu „Otvoreni Balkan“.

Pacoli je u emisiji Presing na T7 izjavio da ne veruje da je neko od demonstranata otišao tamo da pali zastave i dodao da se to dogodilo iz emocija.

„Ne verujem da je neko išao tamo da pali zastave, ali po izgledu ljudi sigurno je bilo onih koji su bili uzbuđeni i iz emocija to uradili. Naravno, ne služi nam nam čast da palimo zastave. Uništavanje zastava se dešavalo u prošlosti. Ostavimo to prošlosti“, rekao je Pacoli.

Pacoli je podržao inicijativu „Otvoreni Balkan“, tvrdeći da se Kosovo u ovoj inicijativi tretira kao ravnopravno.

„Ja sam profesionalac. Svaka inicijativa gde se Kosovo može izjednačiti sa drugim zemljama dobra je za Kosovo“, rekao je on.

Pacoli je rekao da njegovo mišljenje nema veze sa činjenicom da je premijer Albanije Edi Rama dao konzorcijumu u kome je njegova kompanija Mabeteks pravo na izgradnju aerodroma u Valoni.

„To uopšte nema veze sa gospodinom Ramom. Naglasio sam to u trenutku kada su počeli radovi na aerodromu u Valoni, da ova investicija nema veze sa gospodinom Ramom ili partijskim liderima. Investicija je privatna. Ne radi se o finansiranju iz budžeta ili bilo koga drugog. Privatna investicija kompanije koja je smatrala potrebnim da investira u ovaj aerodrom je profitabilna za kompaniju. Odlučili smo da se uloži 138 miliona a ne 100 miliona. Odlučili smo da ovu investiciju napravimo u našoj zemlji i to će doprineti dobrom“, dodao je on.

Izvor Ljajmi (Kossev izvorno preveo tekst)

Comments

Pročitaj još