• Početna>
  • Vesti>

Novinari Radio Goraždevca maltretirani tokom snimanja u Rugovskoj klisuri

Novinarska ekipa Radio Goraždevca ometana je u radu i verbalno maltretirana od strane dvojice nepoznatih lica u Rugovskoj klisuri kod Peći.

Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević, krenuo je sa kolegom Milićem Petrovićem da snime kadrove u Rugovskoj klisuri na pet kilometara od Peći.

“Snimali smo vodopad kod petog kilometra kod Peći. U jednom trenutku se pored nas zaustavilo vozilo iz koga je najpre izašao jedan čovek koji je imao maskirne pantalone. Pitao je glasno na albanskom: ‘Ko ste vi?’ – rekli smo da smo novinari Radio Goraždevca, a onda je postao agresivan. Iz auta je izašao i drugi čovek, koji je stao na par metara od nas. Čovek u maskirnim pantalonama nam je tražio dokumenta, što sam ja odbio i rekao da ću da zovem policiju, jer nije želeo da se legitimiše. Kolega Milić Petrović je prišao i pokazao press karticu. Imali smo vidljive press oznake na autu, prsluke i kameru. Više puta od njega sam tražio da nam se predstavi, ali nije hteo da nam da nikakvu informaciju o sebi. Po njegovoj reakciji, mislio sam da će da me udari. Sve je trajalo nekoliko minuta, nakon čega su besno zalupili vrata i otišli”, kaže Dimitrijević.

Slučaj je prijavljen stanici policiji u Peći.

“Policija je uzela izjavu i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Peći, ali je tužilac kazao da nismo fizički napadnuti i da nema elemenata za gonjenje, da nema uznemiravanja novinara i da nema ometanja u radu”, kaže Dimitrijević.

Novinarska ekipa Radio Goraždevca danas je trebalo da završi snimanje priče o zagađenju životne sredine.

Izvor i foto: Radio Goraždevac


Comments

Pročitaj još