• Početna>
  • Vesti>

Donacija Kancelarije za vezu Vlade Rumunije i školama u opštini Štrpce

Šezdeset tablet računara je danas predato kao donacijama direktorima osnovnih škola “Rajko Urošević”,”Šarski odred”, “Staja Marković” i “Osman Mani” od strane predsednika opštine Dalibora Jevtića i šefa Kancelarije za vezu Vlade Rumunije Danijela Onisora. 

Prilikom primopredaje ove donacije od strane predsednika Jevtića i gospodina Onisora naglašeno je da tableti, po dogovoru, moraju da idu u ruke onim učenicima čije su porodice lošijeg imovinskog stanja i koji sebi ne mogu da priušte kupovinu istih.

Uz zahvalnost Kancelariji za vezu Rumunije na ovom vidu pomoći predsednik Jevtić je naglasio da je svaki vid podrške i pomoći građanima opštine Štrpce, posebno najmlađima itekako dobrodošla jer opština sama ne može da reši sve probleme i potrebe građana.

“I možda bi neko rekao da je ovo mala donacija, ali za nas je svaka donacija velika i značajna i kao predsednik opštine ću se na različitim nivoima zalagati da opština Štrpce nikad ne bude zaobiđena u bilo kom vidu podrške i pomoći. Naša deca su naša budućnost i posebno mi je drago što ova donacija ide njima, i to onoj deci koja sebi ne mogu da priušte kupovinu tablet računara. Kao lokalna samouprava radićemo na poboljšanju obrazovne infrastrukture kako bi se deca školovala u što boljim uslovima. Činjenica da pomažemo i srpskoj i albanskoj deci jasna je poruka da su za nas svi građani podjednako važni. Hvala Vladi Rumunije i nadam se da će se naša saradnja u budućnosti proširiti posebno u oblastima koje mogu da doprinesu razvoj ekonomije”, rekao je predsednik Jevtić.

Pre same primopredaje predsednik Jevtić je na sastanku sa šefom Kancelarije Rumunije na Kosovu, Danijelom Onisorom, razgovarao upravo na temu proširenja saradnje i mogućnosti dovođenja jednog investitora koji bi otvorio proizvodni pogon u oblasti konfekcije i odeće ali i drugim oblastima.

“Otvaranje jednog pogona fabrike koja već radi na Kosovu, u opštini Đakovica, bi bilo od velikog značaja za opštinu Štrpce”, naglasio je Jevtić.

Izvor: TV Most

Foto: Opština Štrpce

Comments

Pročitaj još