• Početna>
  • Vesti>

Selaković sutra u Londonu na sastanku ministara Zapadnog Balkana

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković učestvovaće sutra, u Londonu, na sastanku ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana, čiji domaćin je državna sekretarka za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva Elizabet Tras.

Sastanku će prisustvovati i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, Stjuart Pič, zatim, izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan i zamenik pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar, kao i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak.

Selaković će imati odvojene susrete sa šeficom britanske diplomatije Elizabet Tras, specijalnim izaslanikom premijera UK za zapadni Balkan Stjuartom Pičom, ministarkom za evropsko susedstvo i Amerike u britanskom Ministarstvu za spoljne poslove Vendi Morton.

On će se sastati i sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za trgovinu sa Zapadnim Balkanom Martinom Vikersom i izvršnim direktorom britanske izvozne kreditne agencija Luisom Tejlorom a razgovaraće i sa Gabrijelom Eskobarom.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još