• Početna>
  • Vesti>

Audicija AP “Janićije Popović” za novu predstavu “Ljubav u getu” održana u Domu kulture u Gračanici

Amatersko pozorište “Janićije Popović” u Gračanici, koje je na gostovanjima širom Republike Srbije osvajalo značajne nagrade i priznanja, počelo je sa pripremama nove predstave. Po motivima teksta Ivana Lalića ” Ljubav u Savamali” u pripremi je predstava ” Ljubav u getu” u režiji mlade rediteljke Marije Đajić.

Sa najavom nove predstave u repertoaru, Amatersko pozorište “Janićije Popović” počelo je sa odabirom mladih glumaca. Interesovanja ima, posebno kod mlađih, koji su se već oprobali na pozorišnoj sceni.

Na nagovor drugova i drugarica, uz dozvolu roditelja na audiciju je došao veliki broj dece. Mladi koji su želeli da se oprobaju u glumi kažu da u pozorište vole da dolaze, jer se, pored ljubavi prema glumi, ovde lepo zabavljaju, a onda i mnogo toga nauče.

Režija nove prestave poverena je mladoj rediteljki Mariji Đajić, koja je zadužena za odabir glumaca.

“U ovoj predstavi mi ćemo se okrenuti više lokalnim pričama i anegdotama o stvarnim ljubavima koje su podsećale na tok priče koja prati dramu “Ljubav u Savamali”,kazala je rediteljka Đajić.

Predstava u pripremi “Ljubav u getu” je 14. po redu koju će AP “Janićije Popović” odigrati. Dugoročna i plodna saradnja sa brojnim rediteljima uz veliki entuzijazam mladih glumaca do sada je rezurtirala brojnim gostovanjima i uspešnim predstavljanjima na mnogim festivalima.

“Ponosni smo na to što su u proteklom periodu članovi naše sekcije glume obišli sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji i što su za decu koja nemaju često priliku da gledaju pozorišne predstave, igrali predstave koje su u tom trenutku bile na našem repertoaru”, kazao je Aleksandar Gudžić ispred AP “Janićije Popović”.

Ovo pozorište aktivno je od 2014.godine od kada okuplja decu i mlade koji se druže, zabavljaju i na kvalitetan način provode slobodno vreme.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još