• Početna>
  • Vesti>

Petković: Političarima iz Prištine bi bilo bolje da se spreme za dijalog umesto što izjavama i potezima provociraju Beograd

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković komenatrisao je današnju izjavu kosovske ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podiže tenzije u regionu, i poručio da prethodnih dana dolaze zapaljive i antisprkse izjave političara iz Prištine, od kojih je, kako kaže, svaka apsurdnija od prethodne.

“Prethodnih dana svedoci smo brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine od kojih je svaka apsurdnija od prethodne. Korak dalje danas je otišla Donika Gervala koja je zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u regionu?! Samo dan ranije, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužli su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga” navodi se u saopštenju Petkovića.

Dodaje se da su takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine.

“Nikada sto puta ponovljena laž neće postati istina, a o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još uvek oporavlja” ističe Petković.

Nažalost, o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Đelić iz Zvečana koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM, dodaje Petković.

“Političarima iz Prištine bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još