• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Neosnovane optužbe na račun instaknutih članova Srpske liste koordinirana kampanja u cilju slabljenja jedinstva i odbrane našeg naroda

Foto: Srpska lista

Srpska lista oglasila se danas povodom spiska osoba pod sankcijama, koji je objavilo američko Ministarstvo finansija, a na kome se nalaze imena čak 13 osoba sa Kosova.

“Neosnovane optužbe na račun instaknutih članova Srpske liste i Srba sa severa Kosova i Metohije su koordinirana kampanja koja za cilj ima slabljenje jedinstva i odbrane našeg naroda na ovim prostorima” saopšteno je iz srpske liste.

Iz Srpske liste poručuju da iza toga stoji “očigledna namera udruženim propagandnim paušalnim akcijama, što se vidi i po reakciji Aljbina Kurtija, da se pruži opravdanje za nedavne napade na goloruki srpski narod i prolivanje srpske krvi ranjavanjem Srećka Sofronijevića prilikom brutalne akcije kosovske policije, kao i alibi za eventualne nove jednostrane akcije Prištine na severu KiM”.

“Neverovatno zvuči podatak da kosovska policija više godina za redom izlazi sa izveštajima u kojima se navodi da je broj krivičnih dela na severu Kosova i Metohije proporcionalno neuporedivo niži nego u sredinama sa albanskom većinom na jugu, i da se o kriminalu u tim sredinama ne govori niti se pokreću ikakvi postupci” navodi se u saopštenju.

Srpska lista pozvala je u daljem tekstu građane na uzdržanost, jer je, kako se ističe “ovo noviji oblik hibridnog napada na našu slobodu, kakav se koristi sa ciljem slabljenja naše pozicije i jedinstva, ali je naša obaveza da ostanemo suzdržani i istrajni u nameri da ostanemo svoji na svome jer je to naše neotuđivo pravo”.

“Svako ko misli da će ove lažne optužbe uplašiti i razjediniti srpski narod grdno se vara, mi ćemo ostati svoji na svome uvek spremni da branimo istinu, pravdu i svoje pravo na život i ostanak na severu Kosova i Metohije” stoji u saopštenju.

Ministarstvo finansija SAD označilo je Zvonka i Žarka Veselinovića, Milana Radojičića, Željka Bojića,  Marka Rošića, Andriju Bojića, Srđana Vulovića, Milana Mihajlovića, Miljana i Miljojka Radisavljevića, Radovana Radića, Sinišu Nedeljkovića i Radula Stevića kao osobe pod sankcijama, Iz ovog ministarstva ovu grupu ljudi nazivaju “organizovanom kriminalnom grupom” koja je kako piše ” bila u dosluhu sa različitim političarima u nekoliko dogovora na obostranu korist”.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još