• Početna>
  • Vesti>

U Zubinom Potoku održana radionica “Nasilje nad ženama i porodično nasilje, mehanizmi odbrane “

Povodom “16 dana aktivizma” u okviru svetske kampanje za obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u Zubinom Potoku je održana radionica na temu „Nasilje nad ženama i porodično nasilje, mehanizmi odbrane,“ koju je organizovala NVO Forum za razvoj i multietničku kolaboraciju u saradnji sa UNHCR-om.

U prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad, policije, ombudsmana i NVO sa severa, zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice i direktorka Regionalne sigurne ženske kuće Adrijana Hodžić, predstavila je mogućnosti koje pruža sigurna kuća, uz saradnju sa ostalim relevantnim institucijama.

Cilj radionice bio je predstavljanje načina rešavanja problema nasilja nad ženama kao i pravne zaštite žrtava porodičnog i rodno zasnovanog nasilja.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama traje do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, što zapravo simbolizuje povezanost problema nasilja nad ženama sa ljudskim pravima, jer je upravo takav vid nasilja kršenje ljudskih prava.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još