• Početna>
  • Vesti>

“Forum o dečijim pravima”, 7. decembra u Domu kulture “Stari Kolašin” u Z.Potoku

U prostorijama Doma kulture „Stari Kolašin“, u Zubinom Potoku, u utorak 7.12 2021.god održaće se Forumu o dečijim pravima.

Forum predstavlja zajednički susret predstavnika svih relevantnih javnih institucija, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva, privatnog sektora i omladinskih grupa, a u cilju razmene iskustava i znanja na polju unapređenja položaja dece i mladih i stvaranja podsticajnog okruženja za njih.

O temi “Odgovornost i uloga svih društvenih aktera u unapređenju položaja dece” govoriće panelisti (predstavnici UNICEF-a, Opštine Zubin Potok i Privatnog kulturnog centra „Aquarius“), o jednakom pristupu ranom obrazovanju, panelisti (predstavnici obrazovnih institucija, UNICEF-a i NVO „Santa Marija“), položauj osetljivih grupa dece u društvu, (predstavnici Caritas Kosova, Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju „Podrži me“ i Centra za socijalni rad) , uticaju pandemije Covid-19 na mentalno zdravlje dece, panelisti (psiholog, psihoterapeut) i o stvaranju podsticajnog okruženja za decu i mlade panelisti (predstavnici neformalne omladinske grupe Udruženi mladi „UM za decu“ i Doma kulture „Stari Kolašin“ .

Forum će biti organizovan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Organizatori su NVO”Domovik” i Dom kulture “Stari Kolašin.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još