Počinje izgradnja novog vrtića u Goraždevcu

Vladika raško – prizrenski i kosovskometohijski Teodosije, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa Opštine Peć Miloš Dimitrijević, položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u Goraždevcu. Eparhija je za potrebe izgradnje nove predškolske ustanove, ustupila parcelu na kojoj će se uskoro nalaziti objekat površine 460 metara kvadratnih, saopštila je Kancelarija za KiM. Objekat će biti dovoljan za 60 mališana. Njen završetak očekuje se na proleće sledeće godine.

Vrtić će, kako je saopšteno iz Kancelarije, imati dve smeštajne jedinice – za jaslenu grupu i grupu dece od dve do sedam godina. Radove finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ukupna vrednost projekta iznosi 36 miliona dinara.

“Ova sredina dugo čeka jedan ovakav objekat, zaslužila ga je. Čestitam predsedniku, preosvećenom vladiki i svim porodicama na ovom objektu koji danas počinje sa izgradnjom. Ovo nije običan kamen temeljac, danas smo uz blagoslov vladike položili kamen temeljac za objekat koji ima veliku simboliku i simbolizuje napredak, simbolizuje bolji život, podmladak” rekla je tom prilikom Stojkovićeva.


Vladika Teodosije istakao je da se eparhija zajedno sa svojom državom, trudi da doprinese opstanku i životu na Kosovu i Metohiji.

“Obnavljamo crkve, obnavljamo domove, evo danas ovde je postavljen kamen temeljac za obdanište, za najmlađe. To je znak da će se deca ovde rađati, da će se ovo selo obnavljati i da ćemo u budućnosti biti ono što smo i sada i što smo i bili” istakao je vladika.

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević rekao je da je neophodno podržati život kako bi opstanak srpskog naroda na ovom području bio moguć.

“Imati crkvu i državu Srbiju uz sebe je veliki blagoslov i naš narod koji živi ovde trebalo bi da bude svestan koliko je to važno za našu dalju borbu i život svih nas” istakao je Dimitrijević.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još