• Početna>
  • Vesti>

Đakovica: U automobilu mu pronašli falsifikovane glasačke listiće

Kosovska policija u regionu Đakovice saslušala je juče muškarca, nakon što je kod njega pronašla falsifikovane glasačke listiće.

Tokom rutinske kontrole policija je, u poslepodnevnim satima u Đakovici, zaustavila jedno vozilo kojim je upravljao muškarac sa Kosova.

Prilikom pregleda istog pronađeno je ukupno 8 falsifikovanih glasačkih listića, saopšteno je iz policije.

Sa osumnjičenim je obavljen razgovor i predmet ide redovnim postupkom.

Slučaj je okarakterisan kao „davanje i uzimanje mita u vezi sa glasanjem“.

A uoči samih izbora, u saradnji i koordinaciji sa tužilaštvom policija je pokrenula pet slučajeva i obradila pedeset četiri izveštaja širom Kosova.

U pitanju su jedan slučaj u Juniku/Peći – „Ometanje glasanja”, gde je osumnjičenom određen 48-časovni pritvor, još jedan istoimeni slučaj u istom mestu, s tim što je osumnjičeni pušten u redovnom postupku, jedan slučaj u Vučitrnu – „Falsifikovanje isprava“, slučaj u Vitini/Gnjilanu „Remećenje javnog reda i mira“ gde je osumnjičeni pušten na slobodu, kao i pomenuti slučaj u Kamenici.

Kada je reč o obrađenim predmetima, na osnovu informacija koje su dale sve direkcije Kosovske policije do zatvaranja biračkih mesta, oni su obrađeni u regionima: u Prištini (14) izveštaja i nijedan slučaj nije pokrenut, u južnoj Mitrovici (3) izveštaja i (1) pokrenut predmet, u Peći (4) izveštaja i (2) pokrenuta predmeta, u Đakovici (11) izveštaja i nijedan pokrenut slučaj, u Prizrenu  (13) izveštaja i nijedan pokrenut slučaj, u Uroševcu (5) izveštaja i nijedan pokrenut slučaj, kao i u Gnjilanu (4) izveštaja i (2) pokrenuta predmeta.

Sa druge strane, Izborni panel za žalbe i predstavke saopštio je nakon izbora da im nisu podnete nikakve pritužbe povodom izbornog dana u nedelju. 

Takođe, juče je ovaj panel saopštio da su tokom drugog kruga izbora kažnjene političke stranke, najviše zbog kršenja izborne tišine, i to u vrednosti od preko 59,000 evra.

Izvor i foto: KoSSev

Comments

Pročitaj još