Preminulo još 55 osoba, novih 3.773 slučajeva zaraze

Foto: Pixabay

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 3.773 slučajeva koronavirusa od testirana 18.256 uzorka. Od posledica zaraze preminulo je 55 osoba. Na respiratoru je 267 pacijenta.

Iako je zahvaljujući merama epidemijska situacija nešto bolja, nema mesta opuštanju – poručuju stručnjaci.

Broj vakcinisanih se povećava. Milion i 215 hiljada ljudi u Srbiji je primilo i treću dozu.

Ukoliko ste zainteresovani da primite vakcinu, možete da se prijavite i slanjem SMS poruke. O detaljima će građani biti obavešteni takođe porukom.

Stiglo je još 49.140 doza “Fajzera”. Vakcine su dopremljene na Institut “Torlak”. Juče je, takođe, u Srbiju stigao kontingent “Fajzerovih” vakcina od 70.200 doza. 

Građani Srbije će od petka ujutru na portalu e-Uprave moći da preuzmu digitalne zelene certifikate koji su kompatibilni sa pravilima Evropske unije.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović je rekao za RTS da će sve vakcine koje se daju u Srbiji biti uključene u novi certifikat.

Istakao je da je uvođenjem kovid propusnica znatno povećan broj prvih vakcina, za oko 70 odsto, kao i da je trenutno vakcinisano 56,7 odsto punoletnih građana Srbije.

Osim na punktu u Tržnom centru “Rajićeva”, građani se mogu vakicnisati u Tržnom centru “Ušće” gde je rad vakcinalnog punkta produžen do 25. novembra, zatim na punktu u tržnom centru “Galerija” u okviru Beograda na vodi, kao i u hali 7 Beogradskog sajma. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još