Novi kosovski ministar zdravlja Rifat Ljatifi

Premijer vlade u Prištini Aljbin Kurti imenovao je Rifata Ljatifija za novog ministra zdravlja, pošto je prethodni Arben Vitia, podneo ostavku jer se kandidovao i izgubio na izborima za gradonačelnika Prištine.

Rifat Ljatifi je na predstavljanju na konferenciji za medije u Prištini rekao da će biti u potpunosti posvećen izgradnji kapaciteta u medicini.

“Hvala vam na velikoj časti koju ste mi ukazali ovim izvanrednim zadatkom. Daću sve od sebe da podignem zdravstveni standard. Izgradnjom ljudskih kapaciteta ulagaćemo u povećanje kvaliteta usluga. Usluge će stvarati prihod, a prihod od usluga ponovo ulažemo u kvalitet”, rekao je Ljatifi.

Novi ministar zdravlja rekao je da će zaustaviti odlazak lekara sa Kosova i Metohije i da će jačanjem ljudskih kapaciteta biti zaustavljen i odlazak pacijenata.

Rifat Ljatifi je 2009. godine bio savetnik tadašnjeg premijera Hašima Tačija. Radio je u SAD, a do dolaska na novu dužnost bio je šef opšte hirurgije u “Vestčester Medikal Center” u Njujorku, zatim profesor na Univerzitetu Arizona i član Američkog koledža hirurga, i među osnivačima i predsednik kosovskog Koledža hirurga, od decembra 2018, prenose mediji u Prištini.

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još