• Početna>
  • Vesti>

Radojević: Potrudićemo se da deo opštinskog budžeta za narednu godinu bude opredeljen za potrebe KBC-a

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević i njegova zamenica Adrijana Hodžić su tokom posete Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica razgovarali sa direktorom dr Zlatanom Elekom i poručili da će deo opštinskog budžeta za narednu godinu biti opredeljen za potrebe KBC-a.

“Drago mi je da sam danas u prilici da u direktnoj komunikaciji sa direktorom KBC-a i njegovim saradnicima razmotrimo sve potrebe koje ova zdravstvena ustanova ima. Sa druge strane potrudićemo se da bar deo tih potreba nadomestimo budžetom, koji je planiran za narednu godinu. Važno je da zajedničkim delovanjem pomognemo da radnici KBC-a dobiju potrebnu opremu, a time i svi građani najbolju zdravstvenu negu” rekao je Radojević.

Direktor KBC-a dr Zlatan Elek je kazao da je saradnja sa opštinom Severna Mitrovica godinama unazad kontinuirana, sa ciljem obezbeđivanja boljih radnih uslova za zdravstvene radnike.

“Cilj nam je isti, neophodno je da zdravstvenim radnicima obezbedimo uslove za rad koji će omogućiti da na najbolji mogući način očuvamo zdravlje naših pacijenata” izjavio je Elek.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić je navela da je KBC od posebnog značaja, jer predstavlja instituciju regionalnog karaktera.

“Sem građana opštine Severna Mitrovica zdravstvenu negu iz ove institucije dobijaju i građani koji žive širom Kosova, bez obzira da li žive na severu ili na jugu Kosova. Zato je važno da nastavimo ovako blisku saradnju, jer predstavnici ove zdravstvene institucije najbolje znaju koji su njihovi prioriteti, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da na nabolji mogući način izađemo u susret njihovim zahtevima” rekla je Hodžić.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još