• Početna>
  • Vesti>

Pobednik izbora za gradonačelnika: „Stavićemo Prištinu zauvek na svetske mape“

Kandidat LDK za gradonačelnika Prištine, Perparim (Përparim) Rama, obećao je da će ispuniti sva obećanja data tokom predizborne kampanje. Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, Rama je pobednik, ostavljajući iza sebe protivkandidata iz LVV – Arbena Vitiju. Arhitekta koji se školovao i živeo u inostranstvu svojim pristalicama večeras na trgu u Prištini kazao je da će grad iz kojeg je otišao sa 16 godina staviti na svetske mape. I ceo predizborni program ticao se upravo uređenja Prištine

Kandidat LDK je rekao da će raditi sve dok ne realizuje transformaciju Prištine koju je obećao tokom kampanje.

„Obećavam vam da ću raditi sa najvećim žarom dok ne izvršimo transformaciju koju sam vam obećao, učiniću to, napraviću Prištinu sa jedinstvenim karakterom u svetu. Izašao sam iz Prištine kao 16-godišnjak, otišao sam u London. Obećao sam kao 16-godišnjak Perparimu Rami da kada neko zapita gde je ta Priština, ima da zna gde je Priština, mi ćemo Prištinu staviti na mape sveta po dobrom“, rekao je on, javlja KosovaPress.

On je prema preliminarnim rezultatima CIK-a pobedio Vitiju sa 2% glasova prednosti.

Inače sav se njegov predizborni program zasnivao na planu uređenja Prištine, od infrastrukturne urbanizacije grada, do razvoja obrazovnih i zdravstvenih usluga.

Inače, LDK je, osim Prištine, pobedu proglasila još u Istoku, Kosovu Polju, Vitini i Dragašu, te će sada ukupno imati najverovatnije gradonačelnike u 7 opština.

Izvor: KoSSev

FOTO: commons.wikimedia.org

Comments

Pročitaj još