• Početna>
  • Vesti>

Arlov čestitao slavu manastiru Banjska i FK “Trepča”

Predsednik odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov čestitao je episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, igumanu Banjske Danilu, monaštvu i svim vernicima ktitorsku slavu.

Manastir Banjska za mene ima posebno značenje, jer je na samom početku moje humane misije prvi manastir na Kosovu i Metohiji, koji sam posetio 03.maja, 2008., kada sam doveo veterane FK “Vrbas” iz Banjaluke da odigramo sa veteranima FK”Trepča” iz Kosovske Mitrovice prijateljsku i bratsku fudbalsku utakmicu podrške našem srpkom narodu na Kosovu i Metohiji, naveo je Arlov u saopštenju.

On je slavu čestitao i FK “Trepča”. “Neka je srećna slava, postojali hiljadu godina, okupljali mlade fudbalere i dobre rezultae ostvarivali u slavu našeg Svetog kralja Milutina na koga trebamo svi biti ponosni i na njegov veliki pečat našoj velikoj i bogatoj istoriji” istakao je Arlov.

Izuzetna mi je želja da naredne godine, ili bilo kad budem domaćin ove ktitorske slave Svetog kralja Milutina za mene veoma posebnog i važnog manastira, da moji gosti budu veterani Trepče, Mokre Gore, Gračanice, Vrbasa i rukovodsvo i seniorska ekipa sa rukovodstvom FK”Trepča”, naveo je Arlov.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Milorad Arlov

Comments

Pročitaj još