Vučić: Srbija nije oruđe u rukuma Rusije i Kine, niti EU i SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas komentarišući izjavu kosovske predsednice Vjose Osmani “da je Srbija oruđe u rukama Rusije za destabilizaciju Kosova i Metohije i Zapadnog Balkana”, istakao da Srbija nije oruđe u rukama ni Rusije niti bilo koga drugog, ni Sjedinjenih Američkih Država, ni Evropske unije.

Vučić je naglasio da je Srbija samostalna i nezavisna zemlja i da je ponosan na to.

“Ponosan sam na politiku koju vodimo. Možda smo jedna od retkih samostalnih i nezavisnih zemalja u ovom delu Evrope i na to sam dodatno ponosan. U našoj zemlji ne odlučuje niko sem nas i o tome kakve ćemo političke i ekonomske poteze da povlačimo. I na to sam dodatno ponosan i to je jedna od politika za koju sam siguran da će građani Srbije želeti da baštine i posle sledećih izbora”, rekao je Vučić.

Samo je to politika koja može da čuva slobodu našeg naroda, da donosi investicije, čuva mir, ponos, dostojanstvo naroda Srbije, poručio je Vučić.

“Oni koji to ne razumeju i ja njima da odgovaram na to? To je jedan bedni trik kojim se služe jer kada ne znaju šta da kažu protiv Srbije kažu da smo vezani za Rusiju i Kinu. To je matrica, a mi kao treba da se izvinjavamo. Neću nikome da se izvinjavam. Naša politika je nezavisna, suverena, slobodna Srbija na evropskom putu, ali koja poštuje svoje ruske, kineske, američke prijatelje”, kazao je predsednik Srbije.

Odgovarajući na pitanje o tome što je Osmani rekla da neće biti formirana Zajednica srpskih opština, Vučić kaže da je najbolje da ZSO može samo da proizvodi kesice za čokoladice i eventualno da odštampa tri upaljača godišnje, pa da tako ona bude zadovoljna.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Tanjug

Comments