• Početna>
  • Vesti>

Apel za pomoć malom Urošu iz K. Pomoravlja koji boluje od mikrocefalije

Jedanaestomesečni Uroš iz Kosovskog Pomoravlja boluje od mikrocefalije. Za 7 dana odlazi u Milano radi prvih genetskih ispitivanja bolesti. Porodica i manastir Visoki Dečani pozivaju humane ljude da pomognu radi njegovog daljeg lečenja.

Ovim povodom razgovarali smo danas sa Uroševim ocem Aleksandrom Petrovićem.

Mali Uroš, najmlađi je član porodice Petrović, rođen iz uredne trudnoće.

Mikro cefalija mu je ustanovljena sa tri meseca, kada je primećeno da mu se glava ne razvija.

„Porođaj je bio uredan, kao i Uroš kada se rodio. Međutim, posle toga je primećeno da mu obim glave zaostaje i da je za nijansu ispod proseka i da nije napredovao“, kaže otac malog Uroša, Aleksandar.

Prvi pregled radi genetskih ispitivanja bolesti, kako kaže, zakazan je za 11. novembar u Italiji i za taj odlazak su sredstva prikupljena.

Najveći deo novca za njegov prvi odlazak, kako kaže Aleksandar, prikupio je manastir Visoki Dečani i Humanitarna organizacija Prijatelji Dečana (Amici di Decani), koja inače već godinama na više načina pomaže deci u metohijskim sredinama.

Za Urošev drugi odlazak na ispitivanja, prema prvim informacijama, biće potrebno još najmanje 14.000 evra, u zavisnosti od prvih rezultata.

„Prvi koraci su bitni, a nakon toga će se znati da li će nešto dalje da se radi“, kaže Aleksandar.

Apel za pomoć porodici Petrović u lečenju njihovog sina, uputio je i manastir Visoki Dečani.

„Pomozite koliko ste novčano u mogućnosti porodici Petrović iz Kosovskog Pomoravlja u lečenju njihovog najmlađeg člana Uroša“, naveo je manastir u Tviter objavi.

Oni koji su u mogućnosti da doprinesu lečenju malog Uroša, mogu to učiniti uplatom novca na račun njegovog oca Aleksandra:

Broj dinarskog računa – Komercijalna banka: 205-9001025758659-37

Broj deviznog računa – Komercijalna Banka: 9031028254410

Račun u Pro credit banci na Kosovu: 1150171204000146

Izvor: KoSSev

Foto: Manastir Visoki Dečani

Comments

Pročitaj još