• Početna>
  • Vesti>

Marić i Vujičić osudili najnovije pretnje Aljbina Kurtija koje se ovom prilikom odnose i na Srbe preko Drine

Narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije Ljubomir Marić i
Danijela Vujičić su u svom zajedničkom saopštenju osudili najnovije “pretnje Aljbina Kurtija”, koje se ovom prilikom odnose i na Srbe preko Drine.

U saopštenju navode da “Aljbin Kurti nastavlja sa napadima na prava Srba na Kosovu i Metohiji i to ovaj put najdirektnije u intervjuu jednom stranom mediju. Ovaj put je Kurti proširio svoje pretnje i na Srbe preko Drine, pa tako osim već viđenih pretnji prema Beogradu, otvoreno u jednom renomiranom britanskom mediju upućuje poruku Evropskoj uniju da nikada neće ispuniti jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština”.

Da li je Kurti toliko ojačao, pa može otvoreno u najgledanijem britanskom mediji da ‘lupa šamare’ onima koji su garancija sprovođenja briselskog sporazuma i šalje jasnu poruku da Srbima na KiM neće omogućiti ostvarivanje kolektivnih prava, na šta se vlast u Prištini obavezala i koje je ratifikovala u pokrajinskom parlamentu? Ove izjave se dešavaju neposredno nakon oružanog napada prištisnkih specijalaca na goloruki srpski narod na KiM, što samo ukazuje da nas čeka nastavak torture i dodatno uskraćivanje prava i slobode od strane ovakvih predstavnika vlasti u Prištini.

“A što se tiče izjave da samo Beograd insistira na formiranju ZSO, dok Srbi na Kosovu i Metohiji ne traže, ne insistiraju, niti žele Zajednicu, želimo da odgovorimo Aljbinu Kurtiju da laže” dodaje se.

“Srbi na KiM jedino što vide kao šansu za opstanak i ostanak na KiM je upravo Zajednica srpskih opština. Samo zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i nikada većim finansijskim ulaganjima Vlade Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, naš narod na KiM opstaje i živi u sve boljim uslovima, na prvom mestu zahvaljujući velikim infrastrukturnim ulaganjima. Da se pita Kurti, mi ne bi imali ni asfalta na putevima, što je i dokazao sprečavajući rekonstrukciju magistralnog puta od Kosovske Mitrovice do Jarinja” navode u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovo online

Comments

Pročitaj još