• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva sa predsednicom kiparskog parlamenta: Srbija ceni podršku i angažovanje Kipra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Predstavničkog doma Kipar Anitom Dimitriju i ocenila da dve zemlje povezuju čvrsto prijateljstvo, istorijski potvrđena bliskost i solidarnost dva naroda, utemeljena na punom razumevanju i dugogodišnjoj uzajamnoj podršci.

Brnabić je istakla da Srbija ceni podršku Kipra evrointegracijama Srbije i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa pristupanja Evropskoj uniji država regiona Zapadnog Balkana, smatrajući da jedino takva politika osigurava stabilnost i mir u regionu i Evropi.

Predsednica Predstavničkog doma Kipra ponovila je da ova država ima principijelan stav po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ističući da će Kipar nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine uz punu implementaciju Briselskog sporazuma.

Imajući u vidu da je obostrani interes unapređenje odnosa na ekonomskom planu, naročito u trenutku održavanja stabilnosti ekonomija u epidemiološkoj krizi, premijerka Srbije je izrazila očekivanje da će se uspostaviti uslovi i za održavanje treće zajedničke sednice dveju vlada.

Istakla je da Srbija podržava i nastavak saradnje u trilateralnom formatu Srbija – Grčka – Kipar, kao i unapređenje parlamentarne saradnje naših država.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica / RTS

Foto: EPA

Comments

Pročitaj još