U bazi Kfora kod Prizrena pronađeni posmrtni ostaci

U Kforovoj bazi Aberi kod Prizrena, juče su tokom prekopavanja terena radi izgradnje novog objekta, pronađeni posmrtni ostaci. Ovo je prema pisanju prištinskog lista Koha, potvrdio portparol Kfora Antonio Minutela.

Istragu su, prema Minutelinim rečima pokrenuli Vojna policija Kfora i Kosovska policija,a dosad se ovim povodom oglasila kosovska Komisija za nestala lica odakle kažu da ostaci nisu iz polednjeg rata.

“Posmrtni ostaci nisu iz poslednjeg ratu na Kosovu”, potvrdio je za Kalzo Kuštrim Gara iz Vladine Komisije za nestala lica, a prenosi Kossev.

Prema obaveštenju Sektora policije za istraživanje ratnih zločina, kosti su pregledane u Institutu za sudsku medicinu, a kako Gara dodaje, na osnovu procene o njihovoj starosti, utvrđeno je da ne mogu datirati iz perioda sukoba na KiM jer su starije, i kao takve nisu predmet interesovanja Vladine komisije za nestala lica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Koha, Kossev

Foto: Koha, ilustracija

Posmrtni ostaci nađeni su u petak u bazi Kfora kod Prizrena, tokom iskopavanja terena za igradnju nove zgrade, potvrdio je portparol Kfora Antonio Minutela, prenosi Koha.


Comments

Pročitaj još