Završen drugi teniski kamp u Gračanici

Dodelom medalja najuspešnijima, završen je drugi multietnički teniski kamp u Gračanici.

Teniski kamp je počeo krajem jula na terenima sportskog centra “Dragan Džajić” u Gračanici, a od tada do danas na tvrdoj podlozi igralo je šezdesetak devojčica i dečaka, različitih nacionalnosti iz Gračanice, Obilića, Janjeva. Sa učesnicima kampa je trenirala Marija Đorđević, teniserka iz Gračanice.

Najuspešnijima danas su dodeljene medalje, sertifikati i teniske loptice. Jedan od njih je i Mihajlo Mikarić koji je proglašen pobednikom u singlu.

“Prvi put učestvujem u kampu i jako sam srećan. Srećan sam što sam pobedio i osvojio prvo mesto na turniru u tenisu. Marija (Đorđević) nas je dosta naučila, pomogla mi je da savladam bekend i forhend”, kazao je dvanestogodišnji Mihajlo iz Lapljeg Sela.

Za najboljeg igrača ovogodišnjeg teniskog kampa proglašen je Toma Glasnović iz Janjeva.

“Veoma sam srećan što sam proglašen za najboljeg igrača u tenisu. Učestvovaću i sledeće godine”, kazao je vidno uzbuđen trinaestogodišnji Toma.

Trener Marija Đorđević je istakla da joj je bila čast što je vodila kamp koji je, kako kaže, spojio decu iz različtih multietničkih sredina.

“Tokom trajanja kampa bila sam njihov trener, ali pre svega njihov prijatelj. Naučili smo da ne živimo jedni pored drugih već jedni sa drugima. Kroz sport i igru promovisali smo zdrav način života, promovisali smo najlepši sport, tenis”, kazala je ponosno Marija Đorđević.

Kamp su zajednički organizovali Misija Oebs i Opština Gračanica. Šef ove misije Majkl Devenport nije prisustvovao zatvaranju ove sportske manifestacije, ali se prisutnima obratio savetnik za zajednice u Opštini Gračanica Saša Danić.

“Srećan sam zato što sam uveren da ovo danas, nije kraj, već je početak jedne jako lepe priče i uspešene saradnje između opštine Gračanica, opštine Obilić i Misije Oebs-a na Kosovu. Naša priča je sportska, teniska, omladinska, i razlikuje se od drugih priča koje nas okružuju. Naša priča je priča saradnje, partnerstva i razumevanja. Kamp je najveći dokaz da sardnja i međusobno razumevanje nemaju alternativu, da samo na taj način kao društvo možemo napred”, istako je Danić.

Svoje zadovoljstvo uspešnim završetkom drugog teniskog kapma nisu krili ni predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predstavnik Oebsa Nils Johanes.

“Drago mi je da su se deca lepo družila. Opština nastavlja da promoviše zdrva način života, nastavićemo i dalje sa sportskim aktivnostima”, poručio je Popović.

“Tokom dva meseca devojčice i dečaci iz različiti multietničkih opština na Kosovu uživala su u zdravom i podsticajnom okruženju za učenje u kampu. Videli smo snagu sporta kako ujedinjuje pojedince i neguje zajedničku strast u zajednicama. Drago nam je da su nova prijateljstva izgrađena kroz tenis i da će biti nastavljena”, rekao je Johanes.

Organizatori, a pre svega učesnici, izrazili su očekvanje da se ova sportska manifestacija nastavi i narednih godina.

Izvor RTV Kim

foto rtv kim

Comments

Pročitaj još