Preminulo 65 osoba, zaraženo još 6.217 ljudi

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 6.217 osoba od testiranih 22.574 uzorka. Od posledica zaraze preminule su 65 osobe. Na respiratorima je 277 pacijenata.

Teška epidemijska situacija u Srbiji, a stručnjaci poručuju da samo vakcinacija i restriktivne mere mogu da zaustave širenje virusa.

Katastrofalna epidemijska situacija se svakim danom pogoršava i zdravstveni radnici su poniženi stavom celog društva, poručio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da se od ponedeljka kombinovani model nastave primenjuje u srednjim školama u šest lokalnih samouprava – Velikom Gradištu, Vrnjačkoj Banji, Beogradu, Kuli, Nišu i Šapcu.

Ministar prosvete Branko Ružić kaže za RTS da je oko 5.000 dece školskog uzrasta zaraženo i da situacija u obrazovnom sistemu nije alarmantna.

Ističe da za sada nije odlučeno da se pređe na onlajn nastavu i da će produžetak jesenjeg raspusta biti razmatran na sednici Kriznog štaba početkom naredne nedelje.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još