Uhapšen radnik kosovske obaveštajne agencije

Foto: Ilustracija

Bivši radnik Kosovske obaveštanje agencije (AKI) uhapšen je juče, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Prištini. Hapšenje je potvrdila i ova obaveštajna agencija. Privedeni se tereti za zloupotrebu službenog položaja, ali i odavanje poverljivih podataka.

“Nakon saradnje AKI i Osnovnog tužilaštva u Prištini, takođe u koordinaciji sa Kosovskom policijom, danas je uhapšeno i pritvoreno lice sa inicijalima M.K., bivši radnik KIA, jer postoji osnovana sumnja da je isti, u svojstvu službenog lica, pod sumnjivim motivima, počinio zloupotrebu službenog položaja i odavanje poverljivih informacija, pa se ovim radnjama sumnja da je gore pomenuto lice narušilo bezbednost Kosova,” stoji u saopštenju tužilaštva. 

Kosovska obaveštajna agencija potvrdila je informacije prištinskog tužilaštva, dodajući da je “završila interne postupke protiv lica M.K.” i o tome obavestila nadležnog javnog tužioca.

M.K. se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, zloupotrebu službenih informacija, pristup računarskim sistemima, odavanje poverljivih podataka i fotografisanje i druga neovlašćena snimanja. 

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još