• Početna>
  • Vesti>

Škole pri kosovskom sistemu u kojima se glasa ne rade dan nakon izbora

Zamenik kosovskog ministra obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, Dukađin Pupovci saopštio je da će škole u kojima će se održavati glasanje na lokalnim izborima u nedelju, 17.oktobra, u ponedeljak održavati onlajn nastavu zbog dezinfekcije prostorija, prenosi Ekonomia Onlajn.

Pupovci je kazao da će se u onim školama, čije su se prostorije na dan izbora koristile kao glasački centri – sutradan, 18. oktobra odnosno u ponedeljak, nastava održavati onlajn.

Sa druge strane u školama, čije se prostorije nisu koristile za glasanje, kazao je da će se nastava odvijati normalno – fizičkim prisustvom đaka u učionicama.

„18. oktobra odlučeno je da se u školama koje su glasački centri radi po scenariju C, odnosno učenjem na daljinu“, kazao je.

Dodao je da je odluka doneta kao obaveza opštinskih direkcija za obrazovanje da dezinfikuju školske prostorije i da ih provetre, kako bi bili bezbedni za učenike i nastavno osoblje.

A kada su u pitanju srpske škole na Kosovu, Pupovci kaže da nema informaciju da li to važi i za njih.

„Znamo da srpske škole na Kosovu rade po nastavnom planu i programu Srbije, nemam informacije da li je ova odluka uključena i u njihov nastavni plan, ali pretpostavljam“, poručio je.

Tu informaciju, odnosno da li i škole u srpskim sredinama neće raditi ovog ponedeljka pokušali smo da saznamo od načelnika školske uprave za Kosovo, Ivana Zaporožca. Međutim, do objavljivanja vesti on se nije javljao na naše pozive.

Izvor: Kossev

Foto: Gazeta Express

Comments

Pročitaj još