Simić: Srbima mir preko potreban

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je za TV Prva, da su Srbi uplašeni i besni i da traže zaštitu države Srbije jer, kako kaže, više ne mogu da predvide šta ih čeka i na kakve je akcije spremna Priština.

“Ono što se juče dogodilo je neprihvatljivo i nedozvoljeno. Pucalo se po porodičnim kućama u kojima su bile bebe trudnice, majke… Naš narod je uplašen, ali i besan, ovo više ne može da se trpi, ne možemo više ni u najgorim scenarijima da predvidimo šta čeka Srbe na KiM”, rekao je Simić za TV Prva.

Simić je kazao da se nigde u svetu ne sprovodi inspekcija uz duge cevi i da se nigde demonstranti, kako je Priština predstavila srpski narod, ne razbijaju puščanim mecima.

“Juče nismo videli specijalce sa štitovima kako razbijaju demonstrante, videli smo tone suzavaca, šok bombe i upotrebu vatrenog oružja po golorukom narodu”, kazao je Simić.

Naglasio je da su Srbi odlučni da ostanu i opstanu na KiM, a da su od predsednika Aleksandra Vučića i drugih državnih struktura tražili samo jedan odgovor: da li će država da stane u zaštitu svog golorukog naroda ili ne.

“Kako god bilo, moramo da nađemo način kako da branimo svoje porodice i kuće, ali u tome očekujemo podršku naše države i svih struktura, jer ovo je neizdrživo”, rekao je Simić.

Istakao je da je, što se tiče srpskog naroda, situacija mirna i da je Srbima mir preko potreban, ali da je, kako kaže, potrebno da i Priština prestane sa jednostranim akcijama i sa slanjem do zuba naoružanih specijalaca koji “podrivaju mir i izazivaju nestabilnost”.

Izvor: TV Prva, Radio KM

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još