• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Srbija zloupotrebljava svoj status posmatrača kako bi iskrivila istinu o Kosovu

Samo par sati nakon što je bivši kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj prozvao sadašnje zvaničnike u Prištini kako ignorišu konferenciju nesvrstanih u Beogradu i poruke odatle, oglasila se predsednica Kosova Vjosa Osmani – na Fejsbuku.

„Na konferenciji Pokreta nesvrstanih koja se održava u Beogradu, Srbija ponovo zloupotrebljava svoj status posmatrača kako bi iskrivila istinu o državi Kosovo. Nezavisnost Kosova priznao je znatan broj država članica Pokreta nesvrstanih. Međunarodni sud pravde 2010. godine potvrdio je da proglašenje nezavisnosti Kosova ne krši međunarodno pravo. Stoga pozivam sve države Nesvrstanih koje nisu priznale Kosovo, da se rukovode ovakvim tumačenjem MSP, a ne propagandom Srbije koja svoje korene vuče iz Miloševićevog mentaliteta“.

Pošto Kosovo, kako kaže, ceni podršku koju joj je pružilo nekoliko država Nesvrstanih, ova se zvaničnica iz Prištine nada da će zemlje koje učestvuju na konferenciji u Beogradu istovremeno i „jasno odbaciti napore Srbije da zloupotrebi konferenciju za sprovođenje destabilizujućih političkih programa protiv Kosova i drugih zemalja u našem regionu“, napisala je Vjosa Osmani

Izvor: RKM

Comments

Pročitaj još