• Početna>
  • Vesti>

Gradska toplana počela sa isporukom toplotne energije pre početka grejne sezone

Zbog nižih temperatura u jutarnjim satima, Toplana u Kosovskoj Mitrovici počela je jutros isporuku toplotne energije korisnicima, nešto ranije nego što je to predviđeno, obzirom da zvanično, grejna sezona počinje 15. oktobra.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica izjavio upravnik Toplane Dragiša Maksimović, Gradska toplana je tokom leta obavila sve redovne remonte, dok su specijalizovane ekipe obavile remont gorionika i podešavanje parametara na SCADA sistemu.

“Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i našoj opštini, zamenili smo deo toplovoda, a energenata, tj. mazuta ima dovoljno za početak sezone. Kada sve to uzmemo u obzir, Gradska toplana, njen proizvodni pogon i distributivna mreža su apsolutno spremni za početak grejne sezone” rekao je Maksimović.

Tokom protekle nedelje obavljene su tople probe, a kako upravnik toplane kaže, zbog niskih temperatura, već jutros su isporučili jednu količinu toplotne energije.

“I narednih dana ćemo pratiti spoljašnju temperaturu u našem gradu, i prema njoj ćemo upravljati režim grejanja sve do zvaničnog početka grejne sezone, znači do 15. oktobra” dodao je Maksimović.

Usluge Gradske toplane u Kosovskoj Mitrovici koriste gotovo sve školske ustanove ), Rektorat PU, fakulteti kao i Studentski centar.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još