• Početna>
  • Vesti>

Ustanova za decu i mlade “Sremčica” povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja: Podrži i ti osobe sa smetnjama u razvoju

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja Ustanova za decu i mlade “Sremčica” saopštila je da je za njih ovo dan u kom žele da predstave potencijale, mogućnosti i veliku ljubav prema korisnicima, odnosno osobama sa intelektualnim teškoćama. Oni su napravili kratak spot “Podrži i ti”, jer je kako ističu takva podrška od izuzetne važnosti u životu korisnika.

Marina Vidojević, direktorka ustanove kaže da kako bi korisnicima omogućili adekvatne uslove za život i razvoj uveli smo savremeni pristup lečenju.

“Obezbedili smo kompletno medicinsku negu, renovirali ambulantu, dečiji paviljon dvorište, kompleks za radno-okupacionu terapiju i stanovanje uz podršku. Pandemija korona virusa uticala je na mentalno zdravlje velikog broja ljudi, a posebno na osobe koje već žive sa mentalnim tegobama. Ipak ima razloga za optimizam. Svi zajedno prihvatanjem jedni druge onakvim kakvim jesmo, pružanjem podrške i pomoći lako možemo prevazići sve prepreke . Iako smo različiti svi imamo želje i snove,a a ktivnimr adom oni se mogu ostvariti . Podrži i ti osobe sa smetnjama u razvoju i mentalnim tegobama da svi budemo ravnopravni” poručila je Vidjoević.

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja za program Radio Kosovske Mitrovice govorila i psiholog Dalija Medić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još