• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Sve osim vakcinacije su polumere; Tiodorović: Ako se vakciniše 80 odsto ljudi, maske ćemo skinuti na proleće

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da smatra da su sve anti-kovid mere, osim vakcinacije, u stvari polumere i da mora mnogo više da se priča o tome da su vakcine bezbedne u svakom smislu.

Gostujući na TV Prva, Brnabićeva je upozorila da smo kao društvo osuđeni da živimo u “agoniji” smenjivanja novih, sledećih talasa masovnog zaražavanja i širenja koronavirusa ukoliko se vakcinacija ne omasovi.

Premijerka je naglasila da je Srbija na vreme nabavila dovoljne količine vakcina i da je to sve što je država mogla da uradi, a da je sada odgovornost na pojedincima.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović je ocenio da ukoliko se vakciniše 80 odsto ljudi, maske ćemo skinuti na proleće.

Član Kriznog štaba Tiodorović, u intervjuu za “Blic”, poručio je da je u epidemiji jedino rešenje vakcina, te da ukoliko želimo da povratimo svoj život, moramo da budemo odgovorni i da kažemo “ne” antivakserima, ali i politikantstvu koje je uzelo maha.

Podseća da u ovom trenutku imamo 54 odsto vakcinisanih osoba, a da bismo u narednu godinu ušli mirnije, potrebno nam je, kako ističe, 80 odsto obuhvata imunizacijom.

Naglašava da ćemo maske moći da skinemo na proleće, ali samo pod pomenutim okolnostima, te da će nas u suprotnom čekati prirodni proces, koji je surov i sa sobom može ostaviti fatalne posledice.

Trenutnu epidemiološku situaciju Tiodorović ocenjuje vanrednom, s obzirom na broj pozitivnih, hospitalizovanihm ali i umrlih koji se još ne smanjuje.

Izvor: Blic, Prva, RTS, Radio KM

Comments

Pročitaj još