Ursula fon der Lajen u Beogradu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen stigla je u Beograd posle posete Prištini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu da je dočekao u Beogradu predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

“Dobro došli u Srbiju, Ursula fon der Lajen”, napisao je predsednik Srbije.

Vučić je predsednici Evropske komisije poklonio buket cveća, a dočekala je i počasna garda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen u vili “Mir”. 

Fon der Lajenova bi u četvrtak trebalo da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić.

U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Vučićem Fon der Lajenova će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen je u Prištini razgovarala sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani.

Nakon sastanka sa Kurtijem poručila je da Priština i Beograd treba da razviju konstruktivan dijalog i spuste tenzije na severu KiM i da je važno da rade zajedno radi budućnosti. 

Predsednica Evropske komisijeu utorak je, uoči Samita EU i zapadnog Balkana 6. oktobra, počela balkansku turneju posetom Tirani. Nakon Tirane Fon der Lajenova je posetila i Severnu Makedoniju, a zatim i Prištinu i Podgoricu.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava u četvrtak u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još