• Početna>
  • Vesti>

Petković i Bisljimi u Briselu o situaciji na severu Kosova

A man walks by EU flags at half-staff in front of EU headquarters in Brussels on Wednesday, March 25, 2015. The flags are at half-staff to remember the victims that died Tuesday in the Germanwings plane crash in the French Alps on the way from Barcelona, Spain to Duesseldorf in Germany. (AP Photo/Virginia Mayo)

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, danas će se sastati u Briselu, potvrdio je portparol EU Peter Stano, a prenosi Tanjug.

Prethodno je Stano naglasio da će “prvi pozitivan korak” u rešavanju trenutne situacije na Kosovu biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

“Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deesaklaciju situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu”, poručio je Stano.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj u jučerašnjem saopštenju najavio je sastanak glavnih regovarača uz očekivanje da je od ključne važnosti da oni dođu “sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana”.

Stano je ocenio da “dijalog Beograda i Prištine nije propao” kao i da EU veruje da će na kraju “biti moguće da se obe strane dogovore” oko rešenja kako za trenutnu krizu na Kosovu tako i sveubuhvatnog rešenja o normalzaciji odnosa.

Izvor Tanjug ,RTV Kim

Comments

Pročitaj još