Počela izgradnja Planinarskog doma na Berimu

Radovi na izgradnji Planinarskog doma u blizini polazne tačke na Via Ferrati Berim počeli su nedavno, a iz organizacije “Outdoor In” iz Zubinog Potoka pozivaju zainteresovane da kupe vaučere za planinarenje po promotivnoj ceni od 40 evra i tako pomognu da dom bude završen pre zime.

Dragiša Mijačić iz organizacije “Outdoor In”, koja se poslednjih osam godina bavi razvojem turizma u opštini Zubin Potok, kaže za Radio Kontakt Plus da im je svaka pomoć dobrodošla, jer je potrebno prikupiti dosta novca kako bi radovi bili nastavljeni, a Planinarski dom završen do zime.

“Sav novac koji prihodujemo kroz svoje aktivnosti ulažemo u dalji razvoj turističke infrastrukture, između ostalog i u izgradnju ovog doma. Sve što smo imali mi smo uložili, ali izgradnja doma košta mnogo, pa smo u situaciji da ponudimo vaučere za sledeću godinu kako bismo prikupili novac i uspeli da završimo dom. Ne moraju ljudi da kupe vaučere, mogu finansijski da nam pomognu, pa i volonterskim radom na izgradnji doma. Čak i pomoć u građevinskom materijalu, ako neko ima višak koji mu ne treba, nama to može da koristi”, objašnjava Mijačić.

Vaučere koji koštaju 40 evra možete kupiti za sebe ili pokloniti nekome za rođendan, svadbu, diplomiranje ili neku drugu prigodu, kažu iz “Outdoor In”.

Izgradnju Planinarskog doma možete pomoći i donacijom finansijskih sredstava ili građevinskog materijala.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još