• Početna>
  • Vesti>

Karl Nehammer: Austrija Kosovo ima za strateškog partnera

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlom i tom prilikom su istakli dobre medjusobne odnose.

Tokom sastanka ponovo je naglašena snažna podrška austrijske države vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i korupcije, kao glavnim prioritetima, uključujući i situaciju na severu Kosova.

„Danas ste na Kosovu u veoma važnom trenutku i već ste upoznati sa trenutnom situacijom na severu. U okviru naše borbe protiv kriminala i korupcije na Kosovu, od suštinskog je značaja naglasiti da naše obaveze u tom pogledu neće napraviti nikakvu razliku i da ćemo osigurati da red i zakon vladaju na severu Kosova”, rekao je Svećla.
Kosovski ministar je takođe naglasio da kosovska policija stoji na prelazima radi bezbednosti građana i punog poštovanja legitimnih odluka i da to nikako nije provokacija ili pretnja za naše građane na severu Kosova. Naprotiv, legalnost na severu je preduslov za razvoj, blagostanje i prosperitet naših građana tamo.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer je ocenio da Austrija Kosovo ima za strateškog partnera u borbi protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima.
Nehammer je naglasio da je njegova zemlja zainteresovana za dalje unapređenje saradnje između austrijske policije i kosovske policije, koja je trenutno delikatna misija u smislu situacije na severu.

„Kosovo je za Austriju je inherentan i konstruktivan partner u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima. Danas smo razgovarali da želimo da razvijamo i intenziviramo ovu saradnju na nivou policije. Osim toga, želim da se zahvalim ministru unutrašnjih poslova i kosovskoj policiji koji se trenutno nalaze na zadatku na severu. Politička operacija se sprovodi sa povećanom budnošću i pažnjom i zamolio sam ih da nastave na ovaj način, znajući da je za policiju to težak, ali u isto vreme posebno važan zadatak za tamošnje građane“, rekao je Nehammer.

On je pozvao kosovsku delegaciju da poseti Beč, radi razmatranja drugih važnih pitanja, poput ilegalnih migracija, gde se Kosovo smatra strateškim partnerom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kosovsko ministarstvo UP

Comments

Pročitaj još