• Početna>
  • Vesti>

Svećlja: Zapaljen centar za registraciju vozila u ZP, a u Zvečanu na isti bačena „eksplozivna naprava“

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, a da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, kazao je je kazao da je sinoć u Zubinom Potoku izvršeno krivično delo sa terorističkim elementima.

Kako je Svećlja naveo, nepoznata lica su zapalila Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku.

„Kosovska policija je odmah izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati više informacija“, poručio je Svećlja.

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

„Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbednosti i vladavini zakona i da je garant „suverenih odluka Vlade Kosova“.

„Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na celoj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Podsetimo, u toku je šesti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Izvor: Kossev

Foto: FB Albin Kurti

Comments

Pročitaj još