• Početna>
  • Vesti>

Simić: Sloboda govora, sloboda kretanja, dva elementarna ljudska prava se uskraćuju Srbima u 21. veku

Jednostranim potezom Priština pokušava u nameri da se Srbima uskrate elementarna ljudska prava, prava koja garantuje čak i EU, to je pravo na slobodu kretanja. Dakle sloboda govora, sloboda kretanja dva elementarna ljudska prava se uskraćuju Srbima u 21. veku na tlu Evrope, izjavio je za TV Most potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Već šesti dan zajedno sa srpskim narodom na severu KiM smo ovde kako bi izrazili svoje neslaganje sa odlukom Prištine da Srbe stavi u geto. Ono što je najvažnije jeste da iako je bilo serija incidenata koje su provocirale specijalne jedinice iz Prištine ovaj narod je ostao suzdržan, nije naseo na provokacije i to je važno”, kaže Simić.

U ime svih i u ime predsedništva Srpske liste  Simić je uputio apel da se ne naseda na provokacije.

“Apelujemo na sve građane i na Jarinju i na Brnjaku da ne nasedaju na provokacije jer nam je preko potreban mir. Očigledno onima  sa druge strane to nije u interesu, jer kako drugo da shvatimo i jučerašnju odluku da se Ivan Todosijević pošalje u zatvor zbog onoga što je rekao, zbog onoga što misli. Dakle sloboda govora, sloboda kretanja dva elementarna ljudska prava se uskraćuju Srbima u 21. veku na tlu Evrope”, istakao je Simić.

Ono što je posebno značajno, kako navodi, je da helikopteri Kfora nadleću prostor.

“Značajno je i njihovo prisustvo i prisustvo Euleksa kako bi se evidentirali svi oni incidenti kao što je prebijanje nedužnih građana koji su samo hteli da obezbede ogrev za svoje porodice. Međunarodna zajednica mora da zna, ovde se  nalazi goloruki narod, u svojim dvorištima nalaze se kako bi branili osnovna ljudska prava a sa druge strane se nalaze oni koji su sa drugim ciljevima poslati da destabilizuju situaciju na terenu”, rekao je Simić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još