• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva sa Guteresom i Viktorijom Nuland: Bila sam jasna, Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma

Premijerka Ana Brnabić, koja se u Njujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, rekla je da je razgovoru bila potpuno jasna, poručivši da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma. Predsednica Vlade sastala se i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, koji je razgovor počeo rečima da za njega Kosovo nije država.

Ana Brnabić, koja boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastala se sa Viktorijom Nuland.

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren. “Žena koja odlično poznaje region, odlično poznaje Srbiju, sve one probleme koji u regionu imamo”, istakla je premijerka.

Razgovarali su, kako je navela, o trenutnoj situaciji na KiM, eventualnim mogućim daljim razgovorima u Briselu, šta je to što Srbija očekuje.

“Ja sam bila potpuno jasna da je to puna implementacija Briselskog sporazuma i da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno formiranju ZSO i da ne možemo da se ponašamo kao da jedan dan taj sporazum postoji, a jedan dan ne postoji, ili za nas postoji, a za Albance ne. Mislim da smo se u tome složile”, navodi Brnabićeva.

Predsednica Vlade sastala se večeras sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, koji je razgovor počeo rečima da za njega Kosovo nije država.  

O situaciji na Kosovu i Metohiji premijerka Ana Brnabić govoriće na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, večeras oko 23.30 po našem vremenu.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još