• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Spreman sam da ukinem meru ukoliko to učini i Srbija

Uvođenje reciprociteta na tablice za gradove iz centralne Srbije je ravnopravna mera, jer je Srbija primenjuje već dve decenije, a spreman sam da je uklonim ukoliko to učini i Srbija, rekao je kosovski premijer Aljbin Kurti na konferenciji za medije.

“Mi smo spremni na razgovore povodom ovih pitanja. Zahtevali smo i od visokih zvaničnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka da se sastanci nastave i da dođe do deeskalacije stanja. Moj zamenik i ja smo spremni za sastnke u Briselu ali je došlo do odbijanja u Beogradu koje ne pomaže Srbiji i Srbima”, rekao je Kurti na konferenciji za novinare danas.

Na snimku sa konferencije za novinare, a koji je prenela RTV Kim Aljbin Kurti tvrdi da je zainteresovan, kako kaže za održivo rešenje a da su specijalne jedinice kosovske policije na Jarinju i Brnjak tu kako bi sačuvali obične policajce.

Kurti: Nemam utisak da je Goran Rakić organizator protesta

“Bio sam u kontaktu sa Goranom Rakićem ,ali nemam utisak da je on organizator protesta. Koliko ja znam ali mi je i on rekao da je pokušao da smiri situaciju i da ne bude nasilnih radnji, tako da mislim da protiv njega neće biti preduzete mere”, rekao je Kurti.

Rekao je da su kamioni koji su blokirali put vlasništvo opština i pozvao je gadonačelnike da ih uklone jer time blokiraju i svoje kretanje.Dodao je da neće sprečavati ulazak građana iz Srbije na Kosovo ineće biti vraćani sa prelaza.Istovremeno mu je žao što će građani Preševa i Medveđe plaćati takse ali će se potruditi to da im nadoknadi.

Izvor: RTV Kim, Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još