Danas je Mala Gospojina, slava Opštine Gračanica

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju danas praznik Mala Gospojina ili Rođenje Presvete Bogorodice. Lokalna samouprava u Gračanici ovaj dan slavi kao opštinsku slavu. 

Ovaj praznik spada u red najvećih Crkvenih praznika. Obeležava se 21. septembra.

Mala Gospojina je jedan od najvećih pravoslavnih i hrišćanskih praznika, a opština Gračanica ovaj praznik proslavlja i kao Dan opštine.

Povodom današnjeg praznika u manastiru Gračnaica će biti služena sveta liturgija.

Popović čestitao Dan opštine Gračanica

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je građanima Dan opštine Gračanica.

“I ove godine Malu Gospojinu, Dan naše opštine, obeležavamo skromnije nego prethodnih zbog epidemiološke situacije ali to ne umanjuje našu posvećenost prazniku i danu u kojem se podsećamo svega onoga što smo radili i postigli”.

Popović, koji ove godine završava svoj mandat, zahvalio se svojim saradnicima ali i građanima koji su, kako navodi, svojim trudom, radom i zalaganjem doprineli da narod ostane, te da su uprkos raznim iskušenjima uspeli da istraju u nameri da ovu opštinu učine boljom za život.

“Radeći na rešavanju problema, u vremenu krize izazvane kovidom 19 nastavili smo sa planiranim razvojnim aktivnostima i projektima. Još je puno posla pred nama koje ćemo verujem zajedno u koordinaciji sa našim građanima i posvećenosti naše institucije uspešno realizovati. Udružimo sve raspoložive snage, znanje i kadrove, oko zajedničkog cilja a to je razvoj naše opštine. Srećan nam praznik i Dan opštine Gračanica!“”, naveo je Popović u čestitki povodom današnjeg praznika.

Izvor RTV Kim

Foto Kim (arhiva

Comments

Pročitaj još